Stadt - típusú utasváró

Egyszerű formai megjelenés, plexi oldalfalakkalEgyszerű formai megjelenés, plexi oldalfalakkal

Vázszerkezet: a főtartó elemek 60x60x3mm-es acél zártszelvények, talplemezzel ellátva, melyekre az ívesített 20x40x2 mm-es zártszelvényből készített tetőtartók felhegesztésre kerülnek.

A vázszerkezet tetőtartói elől és hátul teljes hosszban összekötésre kerülnek.

20x30x2mm-es zártszelvénnyel illetve 35x40x2mm-es "U" szelvénnyel. Ezek az összekötések biztosítják a szerkezet együtt dolgozását, stabilitását.

Vázszerkezet felületkikészítése: - alapozó porfestés + színre porfestés

Porfestés színválasztéka: RAL színskála szerint

Oldal és hátfal: vázszerkezetbe befogatott lv 5mm-es akril plexilemez, melynek függőleges megfogatása a plexilemez vastagságának megfelelő takarólécekkel, vízszintes megtámasztása alól-fölül "U" sinekkel történik.

Tető: az ívesített tetőtartó elemekre lv 8mm-es UV védett üregkamrás polikarbonát kerül lefogatásra speciális tömitőalátéttel ellátott csavarokkal.

Vízelvezetés: a tetőívek kialakításából adódóan a tetőre kerülő csapadék csak hátrafelé tud szabadon lefolyni.

Az utasváró méretei:
- tető mélysége : 1,5m vagy 1,8m
- tető hossza : 3,15m
- tető magasság /elől / : 2,3m
- oldal és hátfalak szélessége : 1,0 m

Pad: az oldalfal plexire való tekintettel a pad teljes hosszban nem vezethető végig, ezért csak a középső hátfalak elé kerül, három sorban.

Pad anyaga: gyalult fenyődeszka, gombamentesítve, lakkozva, élletörve.

Pad mérete: 45x90 x 2000mm

Alapozás: Az acél keretlábak 40x40 cm méretű, min. 80 cm mélységű (min C20) beton pontalapokra támaszkodnak vagy 12 cm vastag tömörített kavicságyazaton (homokos sóder) legalább 16 cm vastagságú statikus terv szerinti (min C20) minőségű vízszintes betonaljzatra, az oszlopok dűbelcsavaros megoldással kerülnek rögzítésre. Lehetséges díszburkolatra történő rögzítés is, amennyiben a díszburkolat alatt a talplemezeknél a megfelelő vastagságú beton el-készítésre kerül. Az aljzatbeton, illetve a díszburkolat készítésekor nagyon lényeges a pontos szinttartás. Az alapozás a helyi adottságoktól függ, a meghatározása minden esetben az adaptáló tervező feladata.